Läger – Bujinkan Sweden, Karlstad

by Mikael
Published on: 27 mars, 2015
Categories: Bildgalleri, Läger, Träning

Helgen 14-15 mars anordnades ett Bujinkan Sweden läger i Karlstad av klubben Bujinkan Björn dojo. Som instruktörer hade man bjudit in Daniel Bodin – Norrköping, Anne Liljedahl – Piteå och vår egen Roger Matsson.

På begäran från arrangörerna instruerades det en hel del marktekniker i olika varianter. Roger körde tekniker i stil med det vi kört på våra träningar den senaste tiden, dvs lite mer verklighetsanpassat och självförsvarsinriktat.

Anne fortsatte på temat med marktekniker och gick samtidigt igenom en metod hur man tränar in en teknik i fem nivåer. På den första gör uke inget motstånd och sedan stegas det upp till fullt motstånd och kontring. Upplägget var väldigt intressant och hon påpekade att många ofta går in på nivå 3-5 direkt och då missar att lära sig tekniken ordentligt.

Daniel Bodin stod för de klassiska teknikerna och lärde ut delar ur gyokko ryu. Det hela gjorde vi fick en bra blandning av både traditionella skoltekniker och modernare marktekniker.

I samband med lägret hölls även Bujinkan Swedens årsmöte och ny styrelse för densamma valdes.

BujSweden2015 (1)

Bilderna är tagna och copyrightade av Urban Olsson.

No Comments - Leave a comment

Leave a comment


Welcome , today is söndag, 27 november, 2022