Japan 2017

by Arvid
Published on: 20 december, 2017
Categories: Läger, Träning

Japan…. kanske det landet som de flesta kampsportare ser som ‘det gyllende landet’. Nu vet försig alla som tränat budo/kampkonst att detta är bara halva sanningen. Kamp har ju uppkommit i alla kulturer under alla tider.

Men hur som… när det kommer till bujinkan är det japan som gäller och då Tokyo där vårt hombu dojo ligger. Vi har många medlemmar i klubben som åkt en eller flera gånger under åren och tränat för Soke och hans många shihans. Detta år var det min tur att åka och senast jag var där var 2013, så det var efterlängtat.

I år fick jag ledigt från familjen i hela 12 dagar. Boende via AirBnb fixades i Ueno och en flygbiljett via Finnair bokades efter ha kollat med jobb och vännerna i Japan att de var hemma under tiden. Det var ett par år sedan jag träffade Pete Reynolds, Rob Renner, Steve Olsen mfl.

Tanken var att jag skulle ta och träna kanske 2h per dag, men det är ju så kul och det finns så mkt att lära så av de 12 dagarna tränade jag 9 och klockade 32h träning. Svettigt men kul.

Årets överaskningar var att träffa Nina och Rickard, samt lära känna Rey från Kanada.

Vad mer??? Bilder så klart.

 

No Comments - Leave a comment

Leave a comment


Welcome , today is söndag, 27 november, 2022